2012.07.30

MotoGP Magyarországon 2009 -ben?

Tavaly már felröppent a hír, hogy tárgyalások folynak egy esetleges magyarországi MotoGP futamról.

Ma megjelent egy cikk miszerint lehet, hogy ez hamarább megvalósulhat mint azt gondoltuk volna…

A tavalyi hírek után most megint beindult valami. Az egyik neves külföldi portál arról számolt be, hogy hazánk már 2009 -ben versenyt rendezhet!

Ez elsőre elég hihetetlennek tűnik (sőt másodikra is), de hátha :)

Azt már hallani lehetett, hogy a kínai pályával elégedetlen a Dorna az alacsony nézőszám miatt, de azért elég fura, hogy egy ekkora piacot jelentő ország ilyen könnyen kieshet a MotoGP vérkeringéséből. Az általános trend pont az, hogy az autó és motorsportok ázsia felé terjeszkednek, ahol szabadabbak a reklámtörvények és rengeteg potenciális vásárló vár arra, hogy tényleg vásárló lehessen.

Mi az ami mellettünk szól? Hát Talma és a Team Tóth.
A tavalyi évnek köszönhetően, hazánkban rengeteg rajongója lett a MotoGP -nek. A Brno -i futamra tömegek vándoroltak ki, ugyhogy egy hazai verseny szinte biztosan teltházas lenne. A Tóth csapat pedig mostanra szerves része lett a MotoGP -nek ami szintén jelenthet némi sportpolitikai előnyt.

Ha lesz, akkor hol lesz?

Na ez az amit még senki se tudhat.
Az már eldőlt, hogy nem a Hungaroringen. Túl költséges lenne átépíteni a pályát a MotoGP követelményeinek megfelelően, ugyhogy új pálya lesz.

Százhalombatta neve már régebben felmerült, de most szóba került még Balatonszentgyörgy is.

Egyenlőre persze még reménykedési fázisban van a verseny, de pár nap múlva valószinűleg többet fogunk tudni. Addig is, egy kis ízelítő a tavalyi Brno -i futamról és a hangulatról:

One Trackback

  1. By Anonymous on 2008.05.13 at 15:50

    MotoGP Magyarországon 2009 -ben?…

    Újabb fejlemények az esetleges magyarországi MotoGP futammal kapcsolatban….

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.