2012.07.30

Suzuki GSX-R kupa 2007

A 2006.-ban a Suzuki GSX-R kupa komoly sikereket könyvelhetett el. Ezen fellelkesedve a Team Suzuki ismét megrendezi Magyarország első számú márkakupáját.

Suzuki GSX-R kupa

 

Kétségtelen, ráfért már a magyar motorsportra egy ilyen kezdeményezés. Az alapkoncepció az volt, hogy legyen egy olyan sorozat, amelyen mindenki egyenlő feltételekkel indulhat, és nem számít a pénztárca vastagsága. A szervezők csavartak még egyet a történeten, ugyanis a logisztikát és a technikai hátteret is biztosították, és ugyanezt fogják tenni a 2007.-ben is, mindösszesen 1.650.000 Ft nevezési díj fejében. A kiírás elsősorban az ifjú tehetségek felfedezését tűzte ki céljának, de persze a rutinosabb motorosoknak sem mondtak nemet a szervezők. A 2006-os első évadra minden célkitőzés megvalósult, hiszen Rizmayer Gábor, aki a 2006-os Magyar GSX-R Kupa bajnoka 2007-ben teljes Suzuki támogatással indulhat a Stock 600-as Európa Bajnokságon, illetve a nemzetközi GSX-R Európa Kupán, amelyet a Superbike világbajnokság keretein belül rendeznek meg. A fiatalabb tehetségek felkutatása is sikerrel járt, hiszen az ifjonc Németh Balázs is remek teljesítményt nyújtott, amelynek köszönhetően az idei versenyszezonban a Superstock Világbajnokságon motorozhat. Magda Attila aki az élmezőnyben dúló csaták állandó résztvevője volt új szerződéssel a kezében várhatja az idényt. Amatőr versenyzők körében is ádáz küzdelem dúlt, élvezték a versenyeket ennek megfelelően, már nagyon sokan jelezték indulási szándékukat a II. GSX-R Kupán. 2006-ban olyan “világsztárok” is tiszteletüket tették egy-egy futamon, mint Andy Meklau, vagy Bitter Sándor. A szervezők az idei évben is gondoskodnak meglepetés vendégekről. Az újságírók is képviseltették magukat a viadalokon. A Team Suzuki az idei szezonban is mindent megtesz, hogy reflektorfénybe helyezze a Magyarországi gyorsasági motorsportot, és népszerősítse a GSX-R Kupasorozatot a benne szereplő versenyzőkel együtt.

Néhány információ a Suzuki GSX-R Kupáról:

A Suzuki GSX-R Kupa 10 futamból áll ami 5 különböző helyszínen kerül megrendezésre. Minden alkalom három napos rendezvényt jelent. A pénteki két időmérő edzést, szombaton és vasárnap egy-egy követi.

Versenynaptár:

  • 2007. április 28-29: Hungaroring
  • 2007. május 26-27: Pannónia-ring
  • 2007. június 23-24: Hungaroring
  • 2007. július 14-15: Rijeka
  • 2007. szeptember 1-2: Hungaroring

A Suzuki GSX-R Kupa teljes körő szolgáltatáscsomag, amely magában foglalja a versenyzők és a csapataik versenyhelyszíneken történő teljes körő kiszolgálását, továbbá a Team Suzuki kommunikációt.

A versenyzők számára a Team Suzuki továbbá biztosít egy versenyre felkészített Suzuki GSX-R 600 típusú motorkerékpárt két garnitúra Michelin gumit, üzemanyagot és a kopó alkatrészeket. A helyszíneken sorsolással dől el, hogy melyik versenyző melyik motort használja az adott hétvége során.

A Team Suzuki állandó mőszaki személyzete készíti fel a versenyre a motorokat, illetve végzi el a kopó alkatrészek és a gumik cseréjét.

Amennyiben bővebb információra van szükséged, keresd fel bármelyik Suzuki márkakereskedést vagy hívd a Team Suzukit.

Team Suzuki Tel.: 06-20-458-81-25
Internet: www.teamsuzuki.hu

Mi az időt másodpercben, a sebességet km/h-ban
a tehetséget GSX-R Kupában mérjük…

Suzuki GSX-R kupa Hungaroring 1.jpeg
Suzuki GSX-R kupa Hungaroring 2.jpeg
Suzuki GSX-R kupa Hungaroring 3.jpeg

Forrás: Team Suzuki, 2007.02.13.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.